Pixelstick brengt light painting naar een nieuw niveau

Julian 2467 2
Fotograferen is schilderen met licht, zeker als je 'light painting' beoefent. Deze tak van fotografie kun je uitoefenen met een zaklamp, led-lampjes of alles wat maar licht geeft. De Pixelstick laat je echter complete voorgeprogrammeerde afbeeldingen schilderen in je foto.

De Pixelstick bestaat uit een strip met 198 rgb-leds, een ingebouwde computer en een sd-kaartlezer. Met software naar keuze maak je zelf een afbeelding van maximaal 198 pixels hoog en maximaal 1000 pixels breed. Vervolgens zet je de afbeelding op een sd-kaart en prik je deze in de Pixelstick. Vervolgens kun je deze afbeelding tevoorschijn toveren door de Pixelstick te bewegen terwijl je een opname met lange sluitertijd maakt.

Op Kickstarter tonen de bedenkers van de Pixelstick hun vinding en verzamelen ze geld om de productie op grotere schaal waar te maken. Het project is al een groot succes. De makers hadden 110.000 dollar nodig, maar hebben al 440.000 dollar opgehaald.

Je kunt nog tot 13 december financiƫle steun geven aan het project. Betaal je 300 dollar, dan krijg je ook daadwerkelijk een Pixelstick thuisgestuurd. Dat zal rond mei 2014 zijn als alles volgens planning verloopt. Ook moet je rekenen op 60 dollar verzendkosten.

afbeelding van Peter Oudenes

Done... order it !!! want it, use it, be part of it !!!

afbeelding van Peter Oudenes

Done... order it !!! want it, use it, be part of it !!!