Pixel Peeper onthult al je bewerkingen

Pixel Peeper onthult al je bewerkingen

Redactie DIGIFO... 3050 0
Beweringen als ‘Deze foto komt zó uit de camera’ of ‘Nee hoor, ik heb niets aan deze foto bewerkt’ kunnen voortaan snel worden bekrachtigd of ontkracht met Pixel Peeper. Deze online tool onthult al je fotobewerkingen.

Sleep een foto in Pixel Peeper en je ziet binnen enkele seconden met welke camera en instellingen de foto gemaakt is. Ook kun je zien welke bewerkingen zijn uitgevoerd aan de foto. Tenminste, dat is natuurlijk wel belangrijk om te melden, als alle exif-info nog in je foto opgeslagen zit. Zit die data er niet bij, dan kan Pixel Peeper ook niets vinden.

Doel

Deze tool is er niet enkel voor bedoeld om fraudeurs te betrappen, maar je kunt de informatie uit Pixel Peeper ook gebruiken om te leren van andere fotografen. Hoe hebben zij de bewerking van hun werk aangepakt? Zo ontdek je misschien wel nieuwe methodes of manieren om je foto’s nét dat beetje extra te geven.

Test

We hebben de tool natuurlijk even voor je getest. En, inderdaad, de bewerkingen die we aan onze foto uitvoerden staan in het eindoordeel van Pixel Peeper. De eerste foto is het origineel, direct uit de camera. De tweede foto is de bewerkte versie met kleine Lightroom-aanpassingen.

De tool heeft zo z’n voorwaarden, maar is een leuke en gemakkelijke manier om meer te weten te komen over een foto én om eventuele fraudeurs gemakkelijk te ontmaskeren.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie