Pirelli-kalender 2016: De vrouwen van Annie Leibovitz

Pirelli-kalender 2016: de bijzondere vrouwen van Annie Leibovitz

Mark Moed 11826 0
Topfotografe Annie Leibovitz ontving de opdracht om de foto's voor de Pirelli kalender voor 2016 te maken. Pirelli wilde graag dat Leibovitz een andere benadering koos. Het bedrijf suggereerde om vrouwen die zich op de een of andere manier onderscheiden te fotograferen. Dat is heel goed gelukt.

Annie Leibovitz fotografeerde voor de Pirelli kalender dertien vrouwen van verschillende leeftijden met totaal verschillende achtergronden en carrieres. Het criterium was niet of zij knap of jong waren, maar dat zij zich onderscheiden. Leibovitz heeft de vrouwen zonder enige opsmuk gefotografeerd om te laten zien wie zij werkelijk zijn. De geportretteerde vrouwen onderscheiden zich door hun werk of hun nevenactiviteiten.


Foto © Annie Leibovitz/Pirelli

Bijzondere vrouwen

De namen van de zonder uitzondering interessante vrouwen zijn: Yao Chen, Natalia Vodianova, Kathleen Kennedy, Serena Williams, Agnes Gund, Fran Lebowitz, Melody Hobson, Ava DuVernay, Tavi Gevinson, Shirin Neshat, Yoko Ono, Patti Smith en comedienne Amy Schumer.


Foto © Annie Leibovitz/Pirelli

Naaktfoto's

Annie Leibovitz fotografeerde al eerder voor de Pirelli-kalender. In 2000 fotografeerde ze de dansers van de Mark Morris Dance Group, de eerste naaktfoto's in haar fotografische carriere. Pirelli weet elk jaar op te vallen met een kalender met opvallende fotografie.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark