Piramides gemaakt van licht

Piramides gemaakt van licht

Nadja Geskus 358 0
Toen Jason D. Page en zijn vrouw de ruïnes van Chacchoben bezochten, raakte Page enorm geïnspireerd. Hij begon te experimenteren met zijn camera. Hij draaide zijn camera tijdens het fotograferen en was zo enthousiast dat hij een hele serie eraan wijdde. De piramides van licht zijn werkelijk bijzondere foto’s, die haast iets spiritueels lijken.

Kinetisch schilderen met licht

De manier van fotograferen die Jason D. Page gebruikte voor zijn bijzondere serie, heet kinetisch schilderen met licht. Hierbij gebruik je alleen het omgevingslicht en verplaats je je camera om zo een ontwerp te creëren. Alle foto’s zijn dus letterlijk zo gefotografeerd en niet bewerkt.

Piramides gemaakt van licht

Piramides

Page maakte deze foto’s door de horizon te fotograferen. Je ziet de lucht en de grond. De grond vormt in de foto de piramide. Door de camera telkens een stap te draaien ontstaat dit prachtige ontwerp. Dit was mogelijk door de op maat gemaakte CRT (Camera Rotation Tool). Page fotografeerde in bulb modus en gebruikte een objectiefkap om te controleren hoeveel licht er binnen kwam.

 

 

Instellingen

ISO 100
F8-F22
Sluitertijd: 18-75 seconden. Het gemiddelde was ongeveer 40 seconden.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja