Pioneer gaat digitale camera's maken

Julian 2972 0
Elektronicafabrikant Pioneer zet een joint venture op met Asia Optical Group. De twee gaan in Brazilië onder andere digitale camera's produceren. De samenwerking moet in 2015 uitmonden in een omzet van 136 miljoen euro.

Pioneer maakt in een pdf op haar website de plannen bekend. Samen met Asia Optical Group zal in Brazilië een samenwerkingsverband worden opgezet waarmee de elektronicafabrikant actief kan worden in nieuwe markten.

De joint venture richt zich op drie activiteiten. Naast de productie van digitale camera's staan het produceren en verkopen van mechanische onderdelen en EMS manufacturing op het programma.

In 2015 moeten de producten die voortvloeien uit  het samenwerkingsverband goed zijn voor een jaarlijkse verkoop ter waarde 15 miljard yen, zo'n 136 miljoen euro. In september gaat de joint venture van start, de productie van digitale camera's begint eind dit jaar.

Wat voor digitale camera's Pioneer precies gaat maken is niet bekend. Ook is het niet zeker of de camera's naar Europa komen. Pioneer zegt zich te richten op groeimarkten zoals Brazilië. In Nederland is Pioneer vooral actief op gebied van audioapparatuur.

 

Pioneer logo