Pinpic is de Uber voor fotografen

Pinpic is de Uber voor fotografen

Senta Bemelman 2161 0
De nieuwe app Pinpic maakt het inhuren van een fotograaf sneller en gemakkelijker. Het systeem is vergelijkbaar met Uber, de applicatie waarmee je via je smartphone een taxi kunt bestellen. Pinpic kan een uitkomst zijn voor freelance fotografen, omdat opdrachten niet via fotobureaus gaan.

Pinpic is opgezet voor reizigers die de beste foto’s van hun vakantie willen, maar zelf niet in staat zijn deze te maken. Via de app kunnen ze een fotograaf in de buurt inschakelen om bijvoorbeeld foto's van het gezin in het vakantieland te schieten. Dit concept kan ook prima werken voor bruiloftfotgrafie of evenementenfotografie. Maar het is voor fotografen natuurlijk ook aantrekkelijk, want je kunt je gratis aanmelden bij de app, zodat jij ook in het overzicht voorbij komt. Zo kunnen reizigers jou inhuren om foto's van hen te maken. 

De app werkt simpel, je start de applicatie en in je omgeving worden de dichtstbijzijnde fotografen gezocht tegen het gewenste budget. Wegens veiligheidsredenen worden betalingen pas doorgezet wanneer de foto’s gemaakt zijn. Hierdoor is geld niet langer een zorg voor zowel fotograaf als reiziger en hoeft niet meer over de prijs onderhandeld te worden.

Beschikbaarheid

Volgens co-founder Urooj Qureshi zal Pinpic, op zijn vroegst, in april zijn intrede doen. De applicatie werd via kickstarter geïntroduceerd en er is op dit moment 1.243 dollar door mensen geïnvesteerd in de app. Urooj Qureshi denkt met dit concept een gat in de fotografiemarkt te dichten. De kickstart-campagne is niet om geld te vergaren, maar om de interesse te peilen, zo meldt Übergizmo.  Bekijk hieronder de video over Pinpic of de Kickstarter-pagina voor extra informatie en hoe je als fotograaf kunt participeren. 

afbeelding van Senta Bemelman

Senta Bemelman | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Senta