Pinholecamera’s gemaakt van natuurlijke materialen

Pinholecamera’s gemaakt van natuurlijke materialen

Rick Roeven 1688 0
Fotografen David Janesko en Adam Donnelly maken in hun project ‘Site Specific Cameras’ pinholefotocamera’s van de voorwerpen die ze tegenkomen in het landschap dat ze willen fotograferen. Dat doen ze bijvoorbeeld door een camera te bouwen van takken, stenen, bladeren en modder.

Dit bijzondere project voeren de fotografen uit in de omgeving van San Francisco en in de afgelopen jaren hebben ze al vele foto’s op deze manier gemaakt. Ze gebruiken uitsluitend zaken die ze vinden. Zo zoeken ze bijvoorbeeld ook voor het diafragma een voorwerp waar al een klein gaatje in zit. Door de camera’s zo groot te maken dat ze er zelf in kunnen zitten of liggen voeren ze de mechanische functies van de camera, zoals de sluiter en het doorvoeren van de film, zelf handmatig uit.

Resultaten

De resultaten zijn uiteraard niet uit te drukken in megapixels. In onderstaande voorbeelden kun je echter zien dat de landschappen toch duidelijk herkenbaar op uit de camera's komen. Wil je meer weten over het project ‘Site Specific Cameras’ kijk dan op de site van Adam Donnelly of op de site van David Janesko. De fotografen hebben een Indiegogo campangne gestart om financiering te vinden om het project uit te breiden met nieuwe camera's aan de Rio Grande rivier.

Onderstaand zie je enkele van de camera's en de foto's die er mee gemaakt zijn.

Site Specific Cameras

Site Specific Cameras

Site Specific Cameras

Site Specific Cameras

Alle foto's © Adam Donnelly en David Janesko en gebruikt met toestemming van de fotografen.

afbeelding van Rick Roeven

Rick Roeven | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Rick