Pimp Your Cam maakt kunstwerkje van je Nikon 1

Pimp Your Cam maakt uniek kunstwerkje van je Nikon 1

Julian 2698 0
De Nikon 1-camera's zijn een succes. Vind je de egaal gekleurde camera's maar saai? Dan kun je terecht bij PimpYourCam.com voor een uniek ontworpen exemplaar. Ook hebben de kunstenaars een Nikon D4 onderhanden genomen.

Pimp Your Cam is een initiatief van de Duitse reclamefotograaf Jens Br├╝ggemann en airbrush-artiest Torsten Rachu. Volgens de twee is de Nikon 1 J1 in zijn standaard egale kleur maar saai. Het team gaat de camera's omtoveren in unieke kunstwerken.

Pimp Your Cam

Unieke ontwerpen

Torsten Rachu is verantwoordelijk voor de ontwerpen. Iedere camera krijgt een uniek ontwerp. Zodra een klant een ontwerp uitgekozen heeft wordt die variant van de website verwijderd. Voor een meerprijs kunnen de camera's uitgerust worden met extra ontwerpen, zoals een bedrijfslogo.

Vanaf eind juli zullen de gepimpte camera's bij een aantal retailers wereldwijd beschikbaar komen. Ook bestaande apparatuur kan van een likje verf worden voorzien.

Pimp your D4
Ook je saaie zwarte Nikon D4 kun je van een likje verf laten voorzien door de kunstenaars.

Duurzaam

Volgens Torsten en Jens zijn de gepimpte camera's uitgebreid getest door professionele fotografen. De speciale verf en coating zou lange tijd mee moeten gaan. Hoeveel een gepimpte camera gaat kosten is nog niet bekend.

De website www.pimpyourcam.com gaat vanaf augustus 2012 live. Nu verwijst de site nog door naar de persoonlijke website van fotograaf Jens Br├╝ggemann.