Pieter Hugo winnaar KLM Paul Huf Award 2008

Redactie 1022 0
De internationale jury van de door Foam_Fotografiemuseum Amsterdam georganiseerde KLM Paul Huf Award 2008 heeft Pieter Hugo uitgeroepen tot winnaar van de prestigieuze prijs.

Pieter Hugo (Zuid Afrika, 1976) ontvangt een geldbedrag van 20.000 euro, een artist-in-residence van drie weken in Amsterdam en een tentoonstelling in Foam in september 2008. 

“Het werk van Pieter Hugo is van zeer hoog niveau en toont een sterk ontwikkelde visie, exceptioneel voor een jonge fotograaf. Hugo heeft een directe en zelfverzekerde benadering ten opzichte van zijn onderwerp. Door middel van zijn portretten onderzocht hij diverse sociale en politieke kwesties.” Aldus Willis Hartshorn, voorzitter van de jury.


Mallam Mantari Lamal with Mainasara, Abuja, 2005
© Pieter Hugo

KLM Paul Huf Award
De KLM Paul Huf Award (vernoemd naar de in 2002 overleden Nederlandse fotograaf) wordt jaarlijks uitgereikt aan een jong internationaal fotografietalent tot 35 jaar.  
De jury was onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de  inzendingen van fotografen uit de hele wereld. Van de 78 genomineerden kwamen er 36 uit Europa, 11 uit Azië, 5 uit Zuid Amerika, 14 uit de Verenigde Staten, 9 uit Australië en Nieuw Zeeland en 3 uit Afrika.


Meer foto’s van Pieter Hugo vind je op zijn website: www.pieterhugo.com

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie