Pico Dolly

Pico Dolly voor vloeiende video-opnames

Julian 3145 0
Importeur Degreef & Partner heeft de Pico Dolly van Photography & Cinema opgenomen in het assortiment. Met het wagentje op skate-wieltjes kun je vloeiende video-opnamen maken met je telefoon, compactcamera of spiegelreflex.

De Pico Dolly is een wagentje gemaakt van matzwart gecoat metaal dat voorzien is van kogellagers met skate-wieltjes. Door je camera of smartphone op de dolly te plaatsen is het mogelijk om op een gladde ondergrond trillingsvrije video-opnames te maken.

Zet de Dolly bijvoorbeeld op een tafel om pans en tilts te schieten waar je normaal een flink videostatief of dolly voor nodig hebt. Met twee draaiknoppen kun je de wielassen zo positioneren dat de dolly's zowel rechtdoor als in een bocht kunnen rijden.

Uitvoeringen

De Pico Dolly is beschikbaar in 3 uitvoeringen: Pico Dolly, Pico Dolly Kit en Triangle Dolly. De Pico Dolly kan worden gebruikt met iedere statiefkop die voorzien is van een 1/4-inch schroefdraad.

Pico Dolly met iPhone

Friction Arm

Bij de Pico Dolly Kit krijg je een 11-inch Friction Arm, die in alle richtingen gebogen kan worden door middel van drie kogelgewrichten. Met één draaiknop draai je alle gewrichten los of vast. De Kit wordt ook geleverd met een clip die het mogelijk maakt om een smartphone of compacte camera in de Friction Arm te klemmen.

De Friction Arm is ook los leverbaar, wat het mogelijk maakt om de Pico Dolly verder uit te breiden. Je kunt ook twee armen gebruiken, om bijvoorbeeld verlichting, microfoon of een extern display te plaatsen.

Pico Dolly dslr kit

Triangle Dolly

Met de Triangle Dolly mikken de makers op het professionele segment. Deze is voorzien van drie wielen, die ieder in een hoek naar keuze geplaatst kunnen worden. Doormiddel van de aanduiding op de metalen driehoekvormige basisplaat kan de gewenste draaihoek bepaald worden. De Triangle Dolly is groot genoeg voor een professionele spiegelreflex. Deze dien je te plaatsen met behulp van een (niet meegeleverde) panoramastatiefkop met lange arm.

Adviesprijzen

  • Pico Dolly: 85 euro
  • Pico Dolly Kit: 129 euro
  • Triangle Dolly: 199 euro
  • Pico Dolly Friction Arm 11-inch: 45 euro

pico dolly dslr kit 2