PI2013-video: Wacom Cintiq 13HD - primeur op de beursvloer

Julian 1653 3
Onlangs introduceerde Wacom de Cintiq 13HD: Het lijkt op een Intuos, maar in de compacte tablet schuilt een 13-inchscherm met 1080p-resolutie. Op de Professional Imaging is de pentablet voor het eerst in het echt te bewonderen. Ook kwamen we te weten wanneer 'ie van jou kan zijn.

Zet je het scherm van de Wacom Cintiq 13HD uit, dan zou je bijna denken dat je een Intuos5 voor je hebt liggen. Niets is minder waar, het is een heuse Cintiq - met ingebouwd beeldscherm dus. Het 13-inchscherm met resolutie van 1920 x 1080 beeldpunten oogt haarscherp. Met de ingebouwde standaard kun je de Cintiq ook schuin neerzetten. Het lage gewicht en compacte formaat maakt de Cintiq 13HD de eerste 'portable' Cintiq.

Samen met de Cintiq 13HD introduceert Wacom een nieuwe Pro-pen. Op de Wacom-stand krijgen we uitleg over de nieuwigheden en uiteraard kun je ook de andere Cintiq's en Intuossen aan de tand voelen.

Vanaf 22 april is de Cintiq 13HD verkrijgbaar voor een adviesprijs van 899 euro.

afbeelding van Mich

Ongelooflijk, interview af durven nemen met een hipster zonnebril op terwijl je op de beursvloer staat. Ik zou zo iemand niet eens te woord staan.

afbeelding van Anonymous

Dit dus. Ik zit hier met plaatsvervangende schaamte naar te kijken.

afbeelding van Anonymous

Dacht precies hetzelfde. Geen idee of dit zijn idee van casual of stoer was, maar het is in ieder geval niet respectvol.