PI2013-video: Transcontinenta - Carl Zeiss, Leica en veel meer moois

Julian 1980 2
Transcontinenta is de Nederlandse importeur van merken als Carl Zeiss, Leica, Broncolor en nog veel meer moois. Met zo'n productportfolio heb je heel wat om mee uit te pakken en dat doet de importeur dan ook. We bekijken de hoogtepunten.

In juni komen ze op de markt: de eerste autofocus-primes van Carl Zeiss. De 12mm f/2.8 is de wijdste prime voor Sony's NEX-camera's en de Fujifilm X-Pro1 en X-E1. Op de beurs zijn achter glas prototypes te bewonderen, maar een camera doet wonderen, dus ging het hermetisch afgesloten deurtje even open.

Medewerkers van Transcontinenta hebben zelf al even met de objectieven kunnen fotograferen. Op de iMacs in de stand kun je de gemaakte foto's bewonderen. De eerste indruk is zeer goed, met zaken als hoekscherpte, vervorming en chromatische aberraties lijkt het wel goed te zitten.

Ook de nieuwe Leica M steelt de show. Wil je het nieuwe paradepaartje even vasthouden? Vraag het aardig en het wordt voor je geregeld. 24 megapixels niet genoeg? Niet getreurd, de nieuwe Leica S is ook aanwezig op de beursvloer.

Leuk detail: de Carl Zeiss 135mm f/2 die je hier ziet is exact het model dat wij getest hebben. Er is er nog maar één in Nederland, we moesten 'm dan ook terugsturen voor de beurs! Bekijk hier onze testfoto's. Een uitgebreide review lees je begin mei in DIGIFOTO Pro 1.2013.

Win een Carl Zeiss-objectief naar keuze!

Zoals Eric de Jonge van Transcontinenta laat horen in de video hebben we momenteel een fotowedstrijd lopen met dikke prijzen. De hoofdprijs bestaat uit een Carl Zeiss-objectief naar keuze. Kijk hier voor de details!

afbeelding van Anonymous

Lekker onpersoonlijk met zo'n zonnebril. Geïnterviewde weet ook niet waar hij het moet zoeken. Ontiegelijk egoïstisch mannetje zeg, ik zou 'm in ieder geval nooit te woord staan!

afbeelding van Anonymous

na jou commentaar werd ik ook even nieuwsgierig naar het filmpje, tjonge ik hoop niet dat dit het niveau van de werknemers van digifotopro is wat een ongeïnteresseerde gast volgens mij heeft hij geen interesse in fotografie(althans het is niet te zien)