PI2014: TSE Imaging - Veel nieuwe merken

PI 2014: TSE Imaging – Naast Hoya en Tokina steeds meer nieuwe merken en producten

jesse kraal 2087 0
Door de nieuwe locatie was er ook meer ruimte voor stands en TSE Imaging heeft daar optimaal van geprofiteerd. Ze hebben dan ook veel te laten zien, de helft van de merken die we op hun stand zien, zaten vorig jaar nog niet in het portfolio van de Tokina-importeur.

Eyecatcher op de TSE Imaging-stand is de grote rode raket uit de Kuifje-stripboeken maar toch is het niet de raket die de meeste aandacht krijgt. Veel voorbijgangers blijven staan bij het rek met Sirui-statieven en volgens Robbert Langezaal is de interesse voor het merk groot. 'We hebben natuurlijk een mooie aanbieding met de Sirui Master M3204X maar ook voor de andere modellen is veel interesse. De statieven bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en dat spreekt de mensen aan.

Hoya

Natuurlijk is er bij TSE Imaging op de stand ook aandacht voor Tokina en Hoya, de twee bekendste merken van de importeur. De testinstallatie voor filters is wat naar de achtergrond verdwenen. Robbert: 'Hoya is nu zo bekend bij mensen dat we besloten hebben het merk op de Professional Imaging iets minder aandacht te geven en juist naar voren te treden met de andere merken die we voeren.'

Boya

Diverse merken op de stand bij TSE Imaging hadden we nog niet eerder in Nederland gezien. Zo stonden er onder andere microfoons van Boya. 'Deze microfoons zijn veel goedkoper dan die van bijvoorbeeld Rode, maar leveren evengoed een prima kwaliteit.' Om dat te onderstrepen kon je de microfoons met speciale apparatuur en koptelefoons op de beurs uitproberen.

LED Go

Nieuw zijn ook de videolampen van LED Go, uiteraard gebruik makend van led-techniek. 'We zien veel interesse vanuit retailers om deze lampen te gaan voeren. Er is een ruim aanbod, waarbij bijvoorbeeld ook oplossingen zijn voor 3D-video,' aldus Robbert enthousiast.

Horseman

Niet nieuw is Horseman, een merk dat al sinds jaar en dag technische camera's en andere specialistische apparatuur maakt. Dat doen ze nog steeds, al zijn ze met hun tijd meegegaan want op de stand van TSE Imaging zien we twee moderne objectiefsystemen die van je digitale camera een technische camera maken. Handig voor productfotografie bijvoorbeeld, je kunt het perspectief corrigeren en je scherptediepte regelen met kantelbewegingen.

Tokina, Ring Light en Crumpler

Verder zien we op de stand een vitrine met Tokina-objectieven, de vorig jaar op de Professional Imaging geïntroduceerde Ring Light-videoaccessoires en de Crumpler-tassen. Robbert: 'Voorheen had Crumpler ook eigen winkels wereldwijd, waaronder in Nederland. Verwarrend en we zijn blij dat ze daar vanaf gestapt zijn. De komende tijd gaan we Crumpler dan ook weer iets meer in het zonnetje zetten.'

Beijing

Ten opzichte van vorig jaar is de stand van TSE Imaging dus flink uitgebreid met de nodige nieuwe merken. Blijft het daarbij? 'Waarschijnlijk niet, we gaan binnenkort met een aantal partners naar Beijing om fabrikanten te bezoeken. Het is de kunst de kwalitatief hoogstaande producten er tussenuit te plukken, maar dat is ons tot op heden steeds gelukt.'

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse