Phottix Cerberus-lichtvormeradapter voor opzetflitsers

Phottix Cerberus-lichtvormeradapter voor opzetflitsers

PieterMolenaar 1611 0
Flitserfabrikant Phottix heeft de Cerberus Multi Mount-adapter uitgebracht waarmee het mogelijk is om een opzetflitser te gebruiken in combinatie met een volgroeide lichtvormer van Phottix zelf, maar met de verwisselbare mount kunnen ook lichtvormers van Bowers en Elinchrom bevestigd worden. De adapter werkt met alle reguliere opzetflitsers.

Om de opzetflitser te bevestigen klem je deze met de draaibare kop vast met de universele Phottix Griffin-klem, die bekleed is met zacht gripmateriaal. Door een opening in het midden van de Cerberus-adapter schijnt de flitser dan naar voren. De flitsvoet wordt hiermee vrijgehouden voor bijvoorbeeld het bevestigen van een ontvanger om de flitser op afstand via een draadloze trigger aan te sturen. 

Cerberus Multi Mount

Net als het driekoppige monster, waaraan de adapter zijn naam ontleent, kunnen op de Cerberus Multi Mount lichtvormers van drie verschillende fabrikanten bevestigd worden. Naast de Transfolder-softboxen van Phottix zelf, kunnen Bowens- en Elinchrom-lichtvormers bevestigd worden via een adapterring. Een Allen-sleutel wordt meegeleverd om de adapterringen te kunnen verwisselen. Een Phottix Varos Pro BG-paraplu-adapter wordt meegeleverd om de Cerberus Multi Mount op een standaard te bevestigen. Deze paraplu-adapter is voorzien van een karabijnhaak en kan kantelen.

Prijs

De adapter kost 92,50 dollar. De Cerberus-adapter zou volgens DPReview bedoeld zijn voor degene die het licht van opzetflitsers op een bepaalde manier vorm willen geven, maar daar geen speciale, nieuwe accessoires voor willen aanschaffen.