Fotografie als krachtige manier om verhalen te vertellen

PhotoVoice geeft minderheden een stem

Fabienne Keijzer 438 0
Fotografie is een krachtige en waardevolle manier om verhalen op een visuele manier te kunnen vertellen. Voor ons in de Westerse wereld is het niet meer weg te denken, bijna elk device is uitgerust met een camera. Maar voor anderen is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Daarom is PhotoVoice in het leven geroepen.

PhotoVoice -  geeft minderheden een stem

PhotoVoice is een project dat is opgestart door een groep mensen uit het Verenigd Koninkrijk. Met dit project willen ze mensen die leven in ondervertegenwoordigde gemeenschappen de kans geven om ook hun verhaal te kunnen vertellen middels fotografie. Veel mensen hebben de middelen niet om een camera aan te schaffen, laat staan te leren hoe ze hem moeten gebruiken. Speciaal voor die mensen is PhotoVoice in het leven geroepen.
PhotoVoice

Camera's en fotocursussen voor etnische minderheden

De organisatie, die inmiddels al een prijs in de wacht heeft gesleept, zorgt voor camera’s en fotocursussen zodat de mensen hun verhaal kunnen vertellen. PhotoVoice vindt het enorm belangrijk dat de minderheden zelf de controle kunnen hebben over hoe ze worden gerepresenteerd. De media geven namelijk vaak een vertekend beeld. Met een camera in eigen handen kunnen ze zelf laten zien hoe hun leven eruit ziet en eigen keuzes maken.
Je kunt het project momenteel steunen middels een crowdfunding-campagne. Als dank voor je bijdrage krijg je mooie bedankjes, waaronder een serie ansichtkaarten die gemaakt zijn door de mensen die hebben deelgenomen aan de fotocursussen.

 

Lees ook: Terminaal zieke James heeft een passie voor fotografie

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne