PhotoTrackr Plus weet altijd waar je schiet

Redactie 1339 0
Gisteq introduceert de PhotoTrackr Plus, een geo-tagger speciaal ontwikkeld voor Nikon-dslr's. Zowel jpeg- als raw-bestanden worden direct van geodata voorzien, zonder dat de fotoverwerking vertraging oploopt.

Volgens de fabrikant is het de meest eenvoudige manier om gps-functionaliteit aan je camera toe te voegen. Zo hoeft de PhotoTrackr Plus geen verbinding te maken met een satelliet zodra je de camera aanzet, omdat deze werkt met een externe Bluetooth gps-ontvanger. Hierdoor blijft de flitsschoen vrij, is er geen sprake van extra bekabeling en gebruikt het apparaatje weinig energie van de interne batterij. Daarnaast kan met de PhotoTrackr Plus ook nog gps-informatie bij eerdere foto's geschreven worden, ook als er geen satellietontvangst is, aldus Gisteq.

Plug en play

De PhotoTrackr Plus is geheel 'plug en play' en bestaat uit een adapter, die op de 10-pins aansluiting van je camera wordt aangebracht, en een losse Bluetooth gps-ontvanger. Middels het synchroniseren van de (satelliet) systeemtijd van de gps-unit met die van de dslr, kan er een link gemaakt worden tussen foto en gps-locatie. Bij het nemen van een foto wordt vervolgens de exif-header van de jpeg- of raw-foto direct van gps-informatie voorzien. 

Prijs en beschikbaarheid

De Phototrackr Plus is geschikt voor de Nikon D200, D300, D300s, D700, D2X, D2Xs, D2Hs, D3, D3X, D3s en Fujifilm S5Pro en verkrijgbaar via diverse verkooppunten van Distributeur DigiTrading met een adviesprijs van 179 euro.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie