PhotoSwap: ruil je foto met een andere fotograaf

Joni Hendrix 1727 0
Altijd al die ene plaat van een collega fotograaf willen hebben? Dan is dit je kans! Op 18, 19 en 20 september organiseert Photo Gallery Untitled ‘PhotoSwap’, een event waar professionele fotografen een lang gewilde print kunnen ruilen tegen een foto uit eigen repertoire.

Het idee van PhotoSwap is dat twee fotografen in elkaars oeuvre duiken en een foto ruilen tegen een foto uit eigen collectie. Ruilen kan tijdens de expositie op twee manieren. De eerste manier is het printen van geruilde foto’s in de Gallery. Alle geruilde foto’s worden tegelijkertijd ook in het klein afgedrukt en geëxposeerd gedurende het weekend. Daarnaast kun je natuurlijk ook zelf een foto meenemen die je daar ter plekke kunt ruilen tegen een foto die je graag wilt hebben.


Foto © Anne Claire de Breij

Aanmelden

Inmiddels hebben al meer dan vijftig fotografen aangegeven dit weekend aanwezig te zijn, van portret- tot journalistiek- en van straat- tot kunstfotograaf. Enkele namen zijn: Martijn van de Griendt, Janus van den Eijnden, Arjan Benning, Irina Popova, Christian Kryl, Pavel Prokopchik, Anne Claire de Breij en Marieke van der Velden. Mocht je interesse hebben om als professionele fotograaf mee te doen met een PhotoSwap, stuur dan een mail naar: photoswap2015@gmail.com 


Foto © Janus van den Eijnden 

Opening

Photo Gallery Untitled in Amsterdam opent na twee jaar dicht te zijn geweest begin oktober weer haar deuren. De Gallery die inmiddels als pop-up ruimte gebruikt wordt, biedt fotografen de gelegenheid om bij elkaar te komen, werk te exposeren en is daarnaast beschikbaar voor het houden van openingen of workshops.

De Gallery is van 18 tot en met 20 september van 12.00 tot 18.00 uur open.