Photoshoppen met de Touch Bar

Photoshop ondersteunt Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro

Fabienne Keijzer 1083 0
Photoshop bevat vanaf nu ondersteuning voor de Touch Bar van de nieuwe MacBook Pro’s. Ben je in het bezit van zo’n nieuwe Apple laptop? Dan hoef je alleen de nieuwste Adobe Photoshop update te installeren en je kunt aan de slag met de oledstrook.

Photoshoppen met gebruik van de Touch Bar 

Vanaf nu kun je bij het werken met Photoshop de Touch Bar gebruiken. Adobe heeft laten weten de beeldbewerkingssoftware van ondersteuning te voorzien voor de nieuwe functie van de MacBook Pro 2016. In Photoshop kun je de Touch Bar gebruiken om verschillende lagen aan te passen of gemakkelijk tools gebruiken. Het gevoelige touchscreen van de Touch Bar is in staat om de kleinste details aan te passen en is preciezer dan een muis. Zo kun je bijvoorbeeld de helderheid aanpassen door je vingers over het touchscreen te laten glijden. De oledstrook is naar wens aan te passen en zo kun je bijvoorbeeld je favoriete tools instellen.
Touch Bar Photoshop
Adobe heeft een speciale webpagina in het leven geroepen waarop je alle details en mogelijkheden van de Touch Bar binnen Photoshop kunt vinden. Deze pagina is te bezoeken via deze link.

Touch Bar 

De Touch Bar bevindt zich aan de bovenkant van het toetsenbord van de MacBook Pro en vervangt daarmee de rij functietoetsen. In twee van de nieuwste modellen MacBook Pro’s van Apple, de 13,3-inch en de 15,4-inch versie, vind je de nieuwe Touch Bar.
Touch Bar Photoshop

Lees ook: Waarom de nieuwe MacBooks geen sd-kaartslot hebben 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne