Photoshop Express 1.5 beschikbaar

Julian 966 0
Adobe heeft versie 1.5 van haar mobiele beeldbewerker Photoshop Express gelanceerd. De update brengt ondersteuning voor het retina-display van de iPhone 4 en kan overweg met multitasking.

Sinds Apple iOS 4.2 heeft uitgebracht voor de iPhone en iPad kun je switchen tussen applicaties, zonder deze daarvoor af te moeten sluiten. Om gebruik te maken van multitasking moeten de applicaties dat echter wel ondersteunen.

Met de update van Photoshop Express naar versie 1.5 is dat ook voor de mobiele beeldbewerker van Adobe het geval. Volgens Adobe maakt dat vooral het uploaden van foto's makkelijker. Je kunt ondertussen gewoon verder surfen, mailen of gamen op je iOS-apparaat.

Retina-support

Daarnaast maakt de nieuwe versie optimaal gebruik van de hoge resolutie van de iPhone 4 en de nieuwe generatie iPhone Touch en kun je 'op hoge snelheid' fotograferen vanuit de app, belooft Adobe. Je kan meerdere foto's snel achter elkaar maken (mits je de app op een apparaat met camera gebruikt uiteraard) en vervolgens snel een selectie maken.

Geen nieuwe bewerkingen

Op gebied van beeldbewerkingen blijft de mobiele Photoshop-versie eenvoudig. Net als in de vorige versie kan je foto's kantelen of croppen, belichting, kleurverzadiging en tint aanpassen en een aantal filters en borders toepassen.

Gratis

Photoshop Express 1.5 voor de iPad, iPhone en iPod Touch is gratis te downloaden via de iTunes App Store.