Photoshop Camera, 66mm f/0.666, Instant-onderwatercamera en meer opvallend nieuws

Julian 2931 1
Er is vandaag opvallend veel bijzonder nieuws te melden. Zo blijkt er een nieuwe objectievenfabrikant te zijn opgestaan, is er een prototype van de Fujifilm X-Pro2 uitgelekt en komt Adobe met een eigen camera voorzien van Photoshop. En dat is nog lang niet alles.

Er is zoveel nieuws te melden dat we het op de redactie nauwelijks bij kunnen benen. Om je toch op de hoogte te houden van alle revolutionaire ontwikkelingen presenteren we hier het nieuws van de dag in een overzicht:

66mm f/0.666, 150mm f/1.0 en 4,9mm f/3.5-fisheye op komst

Brian Caldwell (bedenker van de Metabones Speed Booster), Aaron Closz, en Roger Cicala (bekend van Lensrentals.com) maken bekend een nieuw bedrijf te starten: C-4 Precision Optics. Het bedrijf gaat zich richten op het maken van bijzondere objectieven en heeft al een aantal ontwerpen klaar staan.

Om te beginnen zal er een 66mm f/0.666-objectief voor Micro Four Thirds-camera's verschijnen met de bijnaam 'The Mark of the Beast'. Daarnaast wordt er gewerkt aan 'The Night Stalker', een 150mm f/1.0-objectief met FE-vatting voor de Sony A7-serie. Tot slot kunnen we 'The Flying Saucer' verwachten, een 4,9mm f/3.5-fisheye-objectief met een beeldhoek van maar liefst 270 graden.

C-4 Precision Optics heeft optische ontwerpen voor de drie bijzondere objectieven op de plank liggen en overweegt crowdfunding om te beginnen met het produceren van het glaswerk.

66mm f/0,666 en 150mm f/1.0

Adobe Photoshop Camera

Je foto's bewerken op een pc of laptop is vanaf nu achterhaald. Adobe en Canon hebben samen de Adobe Photoshop Camera gelanceerd. Het toestel is gebaseerd op de EOS 70D, maar beschikt over een nieuwe 24-megapixelsensor en een extra groot aanraakscherm. Het grote nieuws is dat de Photoshop Camera over een volledige versie van Photoshop beschikt, met een aangepaste interface zodat je eenvoudig via het aanraakscherm je foto's kunt bewerken.

Adobe Photoshop Camera

Canon EOS 1200DL en EOS 6DL voor linkshandigen

We hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk zijn er nu dslr's voor linkshandigen. Canon komt niet alleen met een instapmodel, de EOS 1200DL, maar ook met een fullframe-variant: de Canon EOS 6DL. Op de behuizing na zijn de camera's identiek aan de 'gewone' 1200D en 6D.

Canon EOS linkshandigen

Productafbeelding Sony A9R uitgelekt

Al lange tijd gaan er geruchten over de mogelijke komst van een Sony A9-serie. Waarschijnlijk weten we snel meer, want we hebben de Sony A9R nu voor het eerst op beeld. Een uitgelekte productfoto verklapt dat het nieuwe topmodel een enorme sensor krijgt.

Sony A9R

Fujifilm X-Pro2 prototype

De Italiaanse Fujifilm-fotograaf Max De Martino heeft een wereldprimeur. Hij wist een foto van een prototype van de Fujifilm X-Pro2 te bemachtigen. Ook wist zijn Japanse bron te vertellen welke specificaties het nieuwe topmodel krijgt.

In het prototype zit een 27-megapixelsensor die tien procent groter is dan chip in zijn voorganger, zo kun je oude objectieven gebruiken bij een cropfactor van 1.2x. De Fujifilm X-Pro2 heeft een EXR IV-processor en schiet 4K-video. De camera heeft hybride zoeker met dezelfde functies als het exemplaar in de X100T, terwijl het formaat van de zoeker gelijk is aan die in de X-T1.

Fujifilm X-Pro2 prototype

Lomo'Instant Caribbean Edition

Lomography introduceert de Lomo'Instant Caribbean Edition. 's Werelds eerste onderwatercamera voor directklaarfilm. Het toestel maakt gebruik van een speciaal ontwikkelde biologisch afbreekbare instantfilm, die bovendien eetbaar is. Het toestel is te koop in de nieuwe Gallery Store, te vinden op een diepte van drieduizend meter in het midden van de Atlantische Oceaan.

MotoSelfieStick

Motorola komt met een selfiestick voor fijnprovers. 'Een selfiestick is geen accessoire, maar een verlengstuk van jezelf', aldus de makers. De houten MotoSelfieStick wordt ambachtelijk vervaardigd en afgewerkt met echt leer. Want vergeet niet: hoe beter de stick, hoe beter de selfie.

Nikon Coolpix-camera met 1458x optische zoom

Nikon presenteert de eerste superzoomcamera met 1458x optische zoom. Het spectaculaire toestel heeft een zoombereik dat overeenkomt met 24-34992mm op een fullframe-sensor, isobereik van 100 tot 3115 en een 16-megapixelsensor. Volledig ingezoomd is het objectief zo'n 48cm lang. Onze collega's van Petapixel waren er als de kippen bij.

Honda HR-V Selfie Edition

Autofabrikant Honda wil graag laten zien met haar tijd mee te gaan en komt daarom met de Honda HR-V Selfie Edition. De bolide heeft tien selfie-camera's aan boord waarmee de bestuurder zichzelf op zijn of haar mooist kan vastleggen. Uit veiligheidsoverwegingen werken de camera's alleen als de auto in parkeerstand staat.

Canon koopt Yongnuo

Canon weet haar aankopen goed stil te houden, want F Stop Lounge was de enige die wist van de overname van Yongnuo. Canon vond dat de Chinese fabrikant lang genoeg haar apparatuur had nagemaakt en besloot het bedrijf over te nemen.

Miz Mooz introduceert selfie-schoen

Alsof er vandaag nog niet genoeg innovatie op het gebied van selfies is, presenteert Amerikaanse schoenenmaker Miz Mooz de Selfie-schoen. Vanaf nu heb je beide handen vrij voor het maken van de perfecte selfie!

afbeelding van Ik laat me niet foppen

1 April is het vandaag.