PhotoQ-app goedgekeurd na censuur

Julian 657 0
De iPhone applicatie van PhotoQ is in tweede instantie goedgekeurd. De makers hebben daarvoor wel expliciete foto’s moeten verwijderen en censuur toegepast op een aantal beelden.

Apple liet de applicatie waarmee de nieuwe portfoliodienst van PhotoQ op de iPhone te bekijken is in eerste instantie niet toe, vanwege de aanwezigheid van expliciet naakt. De applicatie is inmiddels wel beschikbaar, om dit voor elkaar te krijgen hebben de makers wel censuur toe moeten passen.

Het werk van Karijk Kakebeeke over de porno-industrie is helemaal niet meer terug te vinden. De foto’s van Marijn Scheeres over nudisme zijn voorzien van zwarte balkjes. De censuur werkt niet alleen op de iPhone, ook als je het werk van Scheeres via de browser benadert krijg je zwarte balken te zien.

PhotoQ zegt dat de censuur een tijdelijke oplossing is en werkt aan een technische oplossing voor het probleem. Het idee is om een filter te maken voor de applicatie, zodat fotografen wel hun ‘expliciete’ werk kunnen uploaden naar de portfoliodienst, maar dat dit niet op de iPhone getoond zal worden.

Het werk van Marijn Scheeres op de iPhone, mét censuur.