Meer dan een filter

Photolemur – software die je foto's zelf optimaliseert

Redactie DIGIFO... 2317 0
Sommige fotografen vinden het fantastisch, andere zien het als een noodzakelijk kwaad: nabewerking. Of je het nu leuk vind of niet, het bewerken van je foto's kan het verschil maken tussen een saai kiekje en een prachtige foto. Voor iedereen die er niet van gediend is, is er nu Photolemur.

Photolemur is een softwareprogramma dat elke foto professioneel kan bewerken. Waarin Photolemur zich onderscheidt is dat het programma niet simpelweg een leuke filter over de foto gooit, maar gebruik maakt van kunstmatige intelligentie en zo constant beter leert bewerken.

Lees ook: Uitslag Facebook-fotowedstrijd 'Nabewerking'

Werking Photolemur

Photolemur is ontwikkeld om zo min mogelijk menselijke activiteit nodig te hebben. Het programma analyseert miljoenen pixels per seconde en ontleedt zo binnen no-time de hele foto. Het programma kan hierdoor onderscheid maken tussen gezichten, bomen, gebouwen et cetera en kan zo automatisch op lokaal niveau de correcte nabewerking toepassen.

Photolemur klinkt als een veelbelovend programma voor fotografen met een chronisch tekort aan tijd en kan tot 40 foto's tegelijk bewerken.

Prijs en beschikbaarheid

Een MAC-versie van het programma is al vanaf 17 december beschikbaar. De versie voor Windows moet begin 2017 beschikbaar zijn en het bedrijf achter Photolemur laat weten dat er in het komende jaar ook een mobiele en een online versie verschijnen. Het programma is vanaf nu te pre-orderen voor $ 29,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Photolemur.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie