Photokina: World Photography Awards in teken van milieu

Redactie 460 0
De World Photography Awards, een jaarlijkse internationale fotowedstrijd voor amateurs en professionals, staat dit jaar in het teken van het milieu.

Van 9 oktober tot 31 december dit jaar kun je je beste werk indienen in verschillende categorieën waaronder: abstract, reclame, architectuur, mode, muziek, natuur, naakt, portret, journalistiek, wetenschap en sport.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige jury afkomstig van de World Photographic Academy. De genomineerden worden in februari 2009 bekend gemaakt. Het Universitair-programma is uitgebreid van 10 naar 60 universiteiten. De studenten moeten één ‘milieu-beeld' produceren dat centraal staat voor hun land.Met de jaarlijks terugkerende prijsuitreiking en het gala aan de Cote d’Azur moeten de World Photography Awards de grootste en belangrijkste prijzen in de fotografie worden.

Prijzen
Alle ingediende foto’s worden beoordeeld door leden van de Academy. De winnaar ontvangt een volledig gesponsorde opdracht om de regenwouden van de wereld vast te leggen. Vorig jaar won Vanessa Winship de Iris D’or. De Nederlander Robin Utrecht won in de categorie Sport. De winnaar van de studentencompetitie ontvangt 45.000 dollar aan fotoapparatuur voor zijn universiteit.

Meedoen
Amateurfotografen van over de hele wereld kunnen hun foto's via de WPA-website inzenden voor de amateurwedstrijd die tegelijk met de professionele wedstrijd wordt gehouden. Per categorie kunnen maximaal drie foto’s worden ingezonden. Doel van de site is het creëren van een online gemeenschap en sociaal netwerk van fotografen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie