Photokina: Van panorama's tot infrarood foto's

Redactie 534 0
Tijdens de derde en laatste door Spotlight Tours verzorgde rondleiding staan effecten centraal. Van 360-graden panorama's en camera obscura's naar foto's gemaakt met infraroodtechniek. Wederom een leerzaam uurtje op de Photokina.

Al meteen bij de eerste expositie lopen we een Nederlander tegen het lijf. Jan van der Woning is 360-graden panorama-expert en hij vertelt de ietwat uitgedunde groep dan ook graag over zijn werk. Omdat hij geen bedrijf, maar lid van een stichting is, heeft Photokina hun deze plek kosteloos aangeboden. Met behulp van sponsoren hebben zij alle foto's en andere benodigdheden op de beurs gekregen. “Dit is de vijfde keer dat we hier zijn en het is de beste plek die we tot nu toe gehad hebben”, licht hij toe.

Maker

Vervolgens kwamen bij de beste amateurfotografen uit Duitsland, gekozen uit een competitie mede georganiseerd door Sigma. Prachtige platen, ieder in een eigen categorie en daarom met een bepaald effect geschoten. Veel interessanter was echter het bezoek aan de serie 'Beyond the Evident', waarbij de maker gebruik heeft gemaakt van infraroodcamera's om datgene wat normaal verborgen blijft zichtbaar te maken. Toevalligerwijs stond de maker er zelf naast, dus heeft hij de bezoekers direct een korte uitleg over zijn openbarende werk gegeven.

Hoekje

In een hoekje tegenover de grote en onderdrukkende 'Foto to Go'-stand, eindigde de tour met een jubileumserie. Jammer genoeg volledig verdrukt door de grote, brullende verkoopstands, maar daarom niet met minder mooi werk. Wederom dus een leerzame en interessante rondleiding, welke zeker aan te raden is bij de volgende editie van de Photokina.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie