Photokina: SuperGigaPixel (video)

Julian 1643 0
Op de Photokina loop je geregeld opvallende zaken tegen het lijf. Bijvoorbeeld een 152-inch plasmatelevisie waarop je met handgebaren kunt navigeren door een 15-gigapixelpanorama van Keulen. Zien is geloven, dus een filmpje.

Tijdens onze wandelingen over de beurs kwamen we terecht bij de stand van SuperGigaPixel in hal 5.2. De 152-inch plasmatelevisie die daar staat opgesteld is moeilijk over het hoofd te zien.

We zien een dame druk gebarend voor de enorme televisie staan, op het scherm vliegt Keulen zeer gedetailleerd voorbij. Tot een paar jaar terug waren dergelijke technieken iets voor in science fiction-films, denk aan Minority Report. Tegenwoordig is het ook mogelijk in de huiskamer, met Microsofts Kinect. SuperGigaPixel maakt gebruik van de technologie van radarTOUCH voor deze indrukwekkende demo.

15 Gigapixels

Het 15-gigapixelpanorama van Keulen, bestaande uit 2280 foto's, kun je ook online bekijken. Al is het op je monitor waarschijnlijk wat minder indrukwekkend dan op de 152-inch 4k-televisie met 'handmatige' bediening.