Photokina: Sony NEX krijgt meer objectieven en firmware-update

Julian 847 0
Sony heeft op de Photokina aangekondigd te werken aan zeven nieuwe E-mount objectieven. Vier verschijnen er in 2011, drie in 2012. Ook krijgen de NEX-camera's in oktober een firmware-update voor meer handmatige controle.

Technische specificaties van de op komst zijnde E-mount objectieven geeft Sony nog niet. De fabrikant geeft enkel de grote lijnen. Zo verschijnt er in 2011 een Carl Zeiss groothoek met vast brandpunt. Sony zorgt zelf voor een telezoom, macro en portret-objectief. In 2012 moeten daar dan nog eens een high-end standaardzoom, groothoekzoom en mid-telezoom bij komen.


Meer controle met firmware-update

Naar aanleiding van feedback van de gebruikers – met name de gevorderde fotografen – komt Sony binnenkort met een firmware-update voor de NEX-3 en NEX-5. Na de update kun je zelf enkele knoppen toewijzen aan functies naar keuze, zodat je bijvoorbeeld snel bij de iso-instellingen kunt komen, iets wat momenteel een omslagtich proces is. Ook krijg je in de filmfunctie controle over het diafragma en bovendien zorgt de nieuwe firmware ervoor dat autofocus blijft werken als je Alpha-objectieven gebruikt met behulp van de A-mount adapter.