Photokina: Sony in het teken van A99, NEX-6 en RX1

Julian 2096 0
Sony pakt op de Photokina groot uit met de nieuwe modellen die vorige week geïntroduceerd zijn. De A99 en NEX-6 kunnen naar hartenlust uitgeprobeerd worden, maar de RX1 is helaas alleen achter glas te bewonderen.

Tijdens onze Hands-On met de RX1 bij de persintroductie in IJsland vertelde Sony ons dat we wellicht een werkend exemplaar aan de tand konden voelen op de Photokina. Dat blijkt niet het geval, de fullframe-compact is alleen achter glas te bezichtigen en ook op aandringen wil Sony de nieuwe camera niet aan ons overhandigen.

Sony RX1

Bezoekers lijkt dat weinig te deren, de RX1 is populair, maar zeker de nieuwe A99 en NEX-6 die op de stand uitgeprobeerd kunnen worden trekken de nodige aandacht.Wij kregen vorige week al uitgebreid de kans om de nieuwe camera's te proberen, dus hoefden we niet in de rij aan te sluiten.

Beursboys

Sony heeft de nodige onderwerpen neergezet die gefotografeerd kunnen worden. Naast 'beursbabes' denkt Sony als een van de weinige fabrikanten ook aan de vrouwelijke fotografen. Twee gespierde acrobaten voeren allerlei kunsten uit op de stand.

Uitproberen

Uiteraard is ook het hele assortiment aan compactcamera's, camcorders en professionele videocamera's te bezichtigen in hal 5.2. Nieuws heeft Sony niet aangekondigd op de Photokina, dat werd vorige week al gedaan in IJsland.