Photokina: Sony geeft meer details A700 opvolger

Julian 975 0
Sony heeft op de Photokina wat meer informatie gegeven over de op komst zijn de high-end Alpha-camera. De dslr, die Sony eerder als prototype toonde en nu weer te zien is, krijgt zeker een transparante spiegel.

Eerder dit jaar toonde Sony op de PMA al een protype van een high-end dslr, de beoogde  opvolger van de Alpha 700. Datzelfde model is ook dit keer achter glas te bewonderen op de Sony-stand, maar in een persconferentie gaf 'senior general manager' Toru Katsumoto wat meer details vrij over de camera.


Transparante spiegel

Er zijn een aantal zekerheden te melden over de nieuwe camera. Zo kiest Sony ook bij dit model voor de Translucent Mirror Technologie. Net als de recent geintroduceerde A33 en A55 zal de camera dus een transparante spiegel bevatten. Sony benadrukt dat de high-end camera een stuk 'krachtiger' zal zijn dan deze modellen. Uiteraard is een full-HD filmfunctie aanwezig (AVCHD-codering).

Aps-c

Ook het sensorformaat ligt al vast; Sony gaat voor een aps-c cmos-sensor, maar wel een nieuw te ontwikkelen exemplaar. Over eventuele ontwikkeligen op het gebied van fullframe liet Katsumoto niets los, maar het lijkt erop dat de Alpha line-up voorlopig vooral blijft focussen op aps-c-camera's.


Objectieven

Naast de nieuwe high-end camera ontwikkelt Sony ook een nieuw high-end standaardobjectief. Verdere gegevens zijn hier nog niet van vrijgegeven. Ook het 500mm F4G objectief, dat al eerder werd getoond is nog in ontwikkeling.