Photokina: Sigma DP2, SD15 en 24-70 2.8 HSM (Update)

Redactie 464 0
Sigma heeft vanavond op de Photokina bekend gemaakt binnenkort de DP2 en SD15 te lanceren. Beiden maken gebruik van dezelfde 4,6-megapixel Foveon-sensor als hun voorgangers. Beiden krijgen een snellere beeldprocessor.

Sigma DP2 - 24.2 mm F2.8
De Sigma DP2 is niet zozeer de opvolger van Sigma's eigenwijze compact met grote beeldsensor, de DP1, maar een nieuw model in de DP-serie. De DP2 krijgt een 24.2 mm F2.8 objectief. Met de cropfactor van 1.7x is het ongeveer gelijk aan ca. 41 mm in kleinbeeldequivalent. Ook heeft Sigma goed geluisterd naar het commentaar op de DP1. De snelheid en menustructuur zijn verbeterd, de bediening is aangepast en ook de scherpstelling zal aanzienlijk vlotter gaan volgens Sigma. Dat laatste dankzij een focuslimiter, waardoor je de autofocus zijn aandacht richt op een kleiner scherpstelgebied.

Uiterlijk scheelt de Sigma DP2 niet veel van het eerste model. Wanneer de DP2 op de markt komt is nog niet bekend. Op de Photokina zal Sigma vanaf dinsdag 23 september een prototype tonen.
 

 Lees ook: Sigma DP1 Review

Sigma SD15
Naast de DP2 is Sigma bezig met de ontwikkeling van de SD15, een opvolger van de SD14-spiegelreflex. De nieuwe camera behoudt de unieke Foveon-sensor van zijn voorganger, krijgt snellere autofocus, een groter lcd-scherm en ook hier zijn verbeteringen in de menustructuur doorgevoerd. De True II-beeldprocessor die zowel in de SD15 als DP2 te vinden is, zorgt voor snellere doorvoer van bestanden.

Siga 24-70 F2.8 EX DG HSM
Sigma heeft niet alleen nieuwe camera's in petto, ook komt de fabrikant met een nieuw objectief op de markt. Een 24-70mm F2.8 had de fabrikant al langer in het assortiment. Nu komt Sigma met een HSM-variant, met ultrasonische scherpstelmotor. Volgens Sigma is de nieuwe 24-70 2.8 flink kleiner dan vergelijkbare objectieven van bijvoorbeeld Nikon of Canon. Wel krijgt de nieuwe 24-70 een fikse filtermaat, van 82mm.

Update 23-09-2008
Vanaf vandaag zijn de prototypen te zien op de stand van Sigma op de Photokina, wij gingen even langs en maakten onderstaande foto's:

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie