Photokina: Sigma APO 120-300mm f/2.8 EX DG OS HSM

Julian 520 0
Sigma komt met een nieuwe high-end telezoom. De APO 120-300mm f/2.8 EX DG is voorzien van OS-beeldstabilisatie en twee FLD-lenselementen die de optische prestaties naar een hoger niveau moeten brengen.

Sinds 2005 heeft Sigma een 120-300mm f/2.8 zoom in het assortiment. Op de Photokina presenteert Sigma de opvolger met OS-beeldstabilisatie en een nieuw optisch ontwerp. In de weersbestendige behuizing zit een optisch ontwerp bestaande uit 23 elementen in 18 groepen. Een SLD- en twee FLD-elementen moeten aberraties buiten de deur houden. Volgens Sigma levert het objectief prestaties die vergelijkbaar zijn met prime-objectieven in dit bereik.


Interne zoom en focus

Het objectief heeft een intern focus- en zoomsysteem en schuift dus niet uit tijdens het zoomen of scherpstellen. De OS-beeldstabilisatie moet tot vier stops winst opleveren, de HSM- scherpstelĀ­motor neemt de autofocus voor zijn rekening. Het diafragma bestaat uit negen afgeronde bladen, waardoor een zachte achtergrondonscherpte bewerkstelligd moet worden. Wanneer het objectief op de markt komt en tegen welke prijs, is nog niet bekend.