Photokina: Samyang AE 14mm f/2.8 en 8mm v-dslr fisheye

Julian 983 0
Samyang brengt een AE-versie van haar goedkope 14mm f/2.8 voor Nikon uit. Het objectief is voorzien van elektronica en kan communiceren met de body. Ook komt er een speciale variant van de 8mm fisheye voor video-dslr’s.

Samyang bracht eerder dit jaar de 14mm f/2.8 groothoek al op de markt. Het objectief zonder autofocus kost zo’n 260 euro. Nu komt de Koreaanse fabrikant met een nieuwe versie voor Nikon. De Samyang AE 14 mm f/2.8 ED AS IF UMC is voorzien van een elektronisch system waardoor informatie over het objectief doorgegeven wordt aan de body. Dat betekent dat diafragma en brandpunt worden aangegeven in de exif-informatie, automatische lichtmeting mogelijk is en het objectief gebruikt kan worden in combinatie met iTTL-flitsers.


Samyang v-dslr 8mm f/3.5 fisheye

Ook de 8mm fisheye is geen nieuw objectief. De v-dslr variant is echter een nieuwe uitvoering. Optisch is het objectief gelijk, maar aan het uiterlijk heeft Samyang gesleuteld, waardoor ‘follow focus’-systemen makkelijk aangesloten kunnen worden op het objectief.