Photokina: Ricoh presenteert A12 GR Lens 28mm f/2.5

Raymond 519 0
Ricoh heeft de Photokina aangegrepen voor de release van een nieuwe GXR-module. De A12 GR Lens heeft een lichtsterk 28mm-objectief (35mm-equivalent) met een diafragmawaarde van f/2.5 en een 12-megapixel APS-C CMOS-sensor.

Het objectief in de GR Lens A12 is opgebouwd uit zeven groepen met negen elementen. Een ultra-low-dispersionelement en een asferisch lenselement moeten chromatische abberaties  en andere vertekeningen zoveel mogelijk beperken. Negen afgeronde diafragmabladen zorgen volgens Ricoh voor een rustige en fraaie bokeh.

De CMOS-sensor huisvest 12 megapixels op het APS-C-formaat en wordt ondersteund door de GR Engine III beeldprocessor. Filmen is mogelijk in HD (720p). Het iso-bereik loopt van 100 tot 3200 ISO. Ruisreductie in de camera is regelbaar in vijf standen: Off, Weak, Strong, Max en Auto. Volgens Ricoh kan de A12 snel scherpstellen, mede dankzij de Pre-AF-functie, waarmee je de focus aanpast op de beweging van je onderwerp.

De A12 GR Lens is verkrigbaar vanaf midden november. Een adviesprijs is nog niet bekend.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond