Photokina: Pentax introduceert smc DA 18-135mm F3.5-5.6

Raymond 1062 0
Pentax heeft op de pers-previewdag van de Photokina een nieuw allround-telezoomobjectief gepresenteerd. De DA 18-135mm F3.5-5.6ED AL [IF] DC WR beschikt over 13 elementen in 12 groepen en is afgedicht tegen weerinvloeden.

Gerekend naar kleinbeeld geeft het objectief een beeldbereik van 27.5-200mm. Het scherpstellen moet volgens de fabrikant soepel en geruisloos gaan, dankzij een ingebouwde scherpstelmotor. Deze draait niet, zodat tijdens het scherpstellen de focusring stationair blijft.

He objectief bevat een ED (extra low dispersion)-glaselement, wat de chromatische aberraties de kop moet indrukken. Dankzij dit element blijft ook de omvang van het objectief beperkt. Zeven afgeronde diafragmabladen staan volgens de fabrikant garant voor een romige, prettig ogende onscherpte. Een Super Protect-coating beschermt het objectief tegen krassen.

Compact

Ondanks zijn bereik heeft Pentax de omvang en het gewicht redelijk in toom weten te houden. De DA 18-135 heef een lengte van 76 millimeter, een diameter van 73 millimeter en weegt 405 gram. De minimum scherpstelafstand bedraagt 40 centimeter over het hele bereik.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het objectief krijgt een adviesprijs van 779 euro en is verkrijgbaar vanaf november 2010.


0.00
afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond