Photokina: Natuur- en cultuurfotografie eveneens aanwezig (video)

Redactie 621 0
Natuurlijk is er ook dit jaar meer dan alleen het laatste cameranieuws te ontdekken op de Photokina. Spotlight Tours organiseert voor het eerst rondleidingen, met een thema. Gisteren stond 'Natuur en Cultuur' op het programma.

Onder leiding van 'expert' Eusebius Wirdeier begint de groep aan haar rondleiding. Het publiek, met name ouderen, sjokt gewillig achter de welbespraakte Duitser aan. Gewapend met een typisch 'Japanner-vlaggetje' bezoekt het twintigtal bezoekers eerst het 'Glanzlichter/Highlights 2010'-project. Het grote assortiment was zeer gevarieerd en het commentaar van de beheerder vulde de beelden mooi aan. Een interessante serie, waar de meeste natuurfotografen wel wat van opgestoken zouden hebben.

National Geographic

Vervolgens was het de beurt aan de National Geographic-stand. Deze huist een uitmuntende serie van fotograaf George Tappeiner. De foto's uit onder andere de Dolomieten zijn indrukwekkend, maar dat kan je aan het medium ook wel overlaten. De rondleiding was daarnaast bedoeld om het verschil tussen natuur- en cultuurfotografie duidelijk te maken. Met architectuur- en cultuurfoto's uit de collectie 'Keulen in fotoboeken' wordt die scheidslijn duidelijk. Het commentaar van Eusebius doet de rest.

Camera obscura

Ten slotte namen we nog een kijkje bij wellicht de enige camera obscura op de Photokina, ergens weggestopt in een verlaten gang. Het aardige meisje wat er naast staat, Ulrike Harbach, produceerde de serie 'Stille sehen'. Vandaar dat de gekozen locatie wellicht niet zo verwonderlijk was. Het zijn in ieder geval prachtige platen, volledig sereen. Voor diegene op de Photokina die de tour gemist hebben en geïnteresseerd zijn geraakt: er zijn gedurende de week nog genoeg kansen.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie