Photokina: Micro Four Thirds-prototypes

Redactie 455 0
Enige weken geleden presenteerde Panasonic al haar eerste visie op het Micro Four Thirds-concept, de Panasonic G1. Heel klein is deze 'compact met grote sensor en verwisselbare objectieven' echter niet. Op de Photokina toont Olympus een kleiner ontwerp.

Olympus Micro Four Thirds Prototype
Het prototype van Olympus meet ongeveer 120 x 65 x 32 mm. Het design heeft wel wat weg van de Sigma DP-serie. Met als grote verschil dat bij Olympus de objectieven verwisselbaar zijn. Wanneer Olympus' MFT-camera op de markt komt is nog niet bekend.

Panasonic G1 HD
Met de introductie van de Panasonic G1 waren we nog enigszins verbaasd dat de camera niet kon filmen. Panasonic blijkt deze mogelijkheid voorlopig achter te houden, om in 2009 met een nieuwe G1 HD op de markt te komen. De camera is identiek aan de G1, maar beschikt wél over een filmfunctie. Onbekend is nog welke resoluties mogelijk zullen zijn, maar gezien de HD naamgeving verwachten we minimaal 1280x720 pixels.

Met de G1 HD zal ook een 14-140 HD objectief gelanceerd worden. Ook is op de stand van Panasonic een mock-up te zien van een compact 20mm F1.7 mft-objectief, wat ook in 2009 op de markt zal komen.

Lees ook: Micro Four Thirds-standaard maakt kleinere camera's mogelijk

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie