Photokina: Lensbaby Tilt Transformer

Raymond 778 0
Lensbaby heeft op de Photokina de Tilt Transformer geïntroduceerd. De adapter maakt het mogelijk voor Sony NEX- en Micro Four Thirds-camera's om he typische Lensbaby-effect te krijgen uit objectieven met een Nikon-vatting.

De adapter voor Olympus Pen- en Panasonic Lumix G-camera's is vanaf nu verkrijgbaar voor 250 dollar. Sony NEX-bezitters moeten nog even wachten,  deze variant zal later dit jaar op de markt verschijnen.

De Tilt Transformer zorgt dat je het scherptevlak van je Nikon-mount-objectief kunt verplaatsen in elke mogelijke richting, voor allerlei creatieve effecten. De adapter kan ook gebruikt worden met de bestaande Lensbaby-variant 'Composer Focus Front'. Deze kun je vevolgens voorzien van een van de creatieve inzetstukken van Lensbaby, zoals de Soft Focus, Single Glass en Plastic. Objectieven geschroefd op de adapter verliezen wel (logischerwijs) hun autofocus-functie.


De Lensbaby Tilt Transformer op een Panasonic Lumix G-camera, met Nikon 50mm-objectief.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond