Photokina: Digitale Zenit Horizon D-L3 (video)

Julian 1180 0
Toch nog nieuws aan het einde van de Photokina: Zenit werkt aan een digitale versie van de Horizon-panoramacamera. De Horizon D-L3 heeft drie objectieven en drie 5-megapixel cmos-sensoren.

In de Zenit Horizon D-L3 panoramacamera zijn drie 28mm f/3.5 Zenitar-objectieven verwerkt (kleinbeeldequivalent), die beelden vastleggen op drie 5-megapixel cmos-sensoren. De objectieven zijn zo geplaatst dat de foto’s naadloos op elkaar aansluiten. Stitchen gebeurt echter niet in de camera, maar met meegeleverde software van Silvestri.

4.3-inch touchscreen

Achter op de camera die zo’n 900 gram zal wegen komt een 4.3-inch touchscreen. Foto’s worden opgeslagen op een sd-geheugenkaart en voor de stroomvoorziening kiest Zenit voor een Canon-accu (BP 915).

De Horizon D-L3 wordt ontwikkeld in samenwerking met Silvestri, op de Photokina is een prototype te zien dat nog niet functioneert. Op de beurs gingen we op zoek naar de camera en stelden een paar vragen aan de makers. Het toestel zou rond april 2011 op de markt moeten verschijnen en 1000 tot 1500 euro gaan kosten.