Photokina: Casio introduceert EX-H20G met gps-functie

Raymond 457 0
Casio heeft op de Photokina een compactcamera geïntroduceerd voor reisliefhebbers, met een zogeheten hybride gps-systeem. De compact weet volgens de fabrikant altijd waar je bent, ook als je geen gps-bereik hebt.

De camera maakt voor de gps-functie niet alleen gebruik van een gps-antenne, maar ook van een bewegingssensor. Valt het gps-bereik weg, dan neemt de bewegingssensor het over door te berekenen waar je op dat moment zou moeten zijn.


De camera kan de locatie van je foto op een map weergeven op je display. Ook is wereldatlas in de camera aanwezig, aangevuld met een database van populaire 'fotospots'. De camera wijst je op hotspots in de buurt en geeft je de hemelsbrede afstand tot deze higlight.

Spoor volgen

De H20G beschikt over een 'tracking'-functe, waarmee het bijhoudt welke route je aflegt.  Vervolgens kun je op een kaart de afgelegde route terugzien. Daarvoor hoeft de camera niet aan te staan, deze functie gebruikt wel een minimale hoeveelheid stroom.


De camera beschikt over een 14,1 megapixel sensor. Net als de eveneens vandaag geïntroduceerde FZ10 beschikt de H20G over nieuwe Exilim Engine HS-beeldprocessor. Oo aanwezig is de Premium Auto-functie, die automatisch mensen, tegenlichtopnames en andere fotografische situaties herkent en de beeldinstellingen hierop volautomatisch aanpast.

Een andere functie die de camera deelt me de FZ10 is de Single Frame SR-zoomfunctie, waarmee de 10x optische zoom (24-240mm) eigenlijk het bereik zou moeten bieden van een 14x-zoomobjectief, met behoud van beeldkwaliteit. Filmen kan tenslotte in HD (720p).


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond