Photokina: Casio introduceert EX-FZ10

Raymond 416 0
Casio heeft op de Photokina de EX-FZ10 geïntroduceerd. De 12,4-megapixel compact beschikt over een interne hdr-modus en kan in burst-mode tot 40 foto's per seconde maken. Filmen kan in Full HD, maar ook in een beperkte resolutie met 480fps.

In de hdr-modus neemt de compact meerdere foto's met verschillende belichtingen snel achter elkaar en combineert deze beelden tot één belichting. Vervolgens past de camera desgewenst automatisch tonemapping toe, wat een instant-hdr-resultaat oplevert zoals je het kent van software als Photomatix. Casio noemt dat de HDR ART-modus.


De FZ10 is voorzien van een 24-168mm zoomobjectief. Volgens Casio kan echter het equivalent van 14x zoom bereikt worden, door het samenvoegen van meerdere foto's tot één foto.

Snelheid

Opvallend is de nieuwe Exilim Engine HS-beeldprocessor, welke in combinatie met de back-illuminated cmos-sensor voor hoge snelheden moet zorgen. In burst-mode kan de camera tot 30 foto's in 10 megapixel achter elkaar schieten, met een maximum van 40 foto's per seconde. Wel daalt de resolutie in die modus naar 10 megapixels.

Filmen kan de EX-FZ10 in Full HD, met 30 beelden per seconde. Desgewenst kun je de filmsnelheid opschroeven naar maar liefst 480fps, al houd je dan een schamele 224x160 pixels over. Kun je ook met 240fps toe, dan houd je 432x320 beeldpunten over.

De camera beschikt verder over een Sweep Panorama-modus voor het gemakkelijk nemen van panoramafoto's en een Premium Auto-functie, waarin de camera al het instelwerk voor je overneemt.


HDR ART volgens Casio. Het effect wordt in de camera vrij heftig toegepast.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond