Photokina: Beste werk hangt in de Visual Gallery

Redactie 394 0
Ter afsluiting van de Photokina 2010 brengen we nog een bezoekje aan de Visual Gallery. Werk van onder andere de Hasselblad Masters hangt afgewisseld met foto's van Ed van der Elsken om hier publiek een alternatief te bieden voor al het camerageweld.

Woorden schieten eigenlijk tekort bij het zien van al het wereldberoemde werk dat tentoon wordt gesteld in de Visual Gallery. Van artistieke, esthetische foto's van speakers tot een kleine historie van Keulen. In de galerij kan je zo een aantal uren rondlopen, maar aangezien de rondleiding maar een uurtje duurt, schieten we over de tentoonstellingsruimte heen.

Foto's

Er wordt stilgestaan bij het wereldberoemde werk van Ed van der Elsken, dat beschikbaar is gesteld door het Nederlands Fotomuseum. Maar ook de zeer gedetailleerde portretten van de Duitse fotograaf Jim Rakete hebben een centrale plek gekregen. Wederom kwamen we de maker van een fotoserie tegen, wat altijd tot een uitgebreide en interessante beschrijving leidt. Zoals één van de Nederlandse deelnemers aan het eind van de tour – eveneens georganiseerd door Spotlight Tours – zei: “Ik wist niet of ik volgende keer wel weer terug zou komen, maar deze rondleiding heeft mij overtuigd.” 


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie