Photokina: Adobe brengt Photoshop Elements 9 uit

Raymond 704 0
Adobe heeft op de Photokina een nieuwe versie van Photoshop Elements gepresenteerd. Opvallendste nieuwe feature is de 'Content Aware Fill'-technologie, rechtstreeks overgenomen uit grote broer Photoshop CS5.

Met de Content Aware Fill-technologie in Elements 9 kun je gemakkelijk oneffenheden, maar ook complete personen of objecten in foto's volautomatisch wegwerken. De techniek is overgenomen uit Photoshop CS5.

Nieuw is ook de Photomerge Style Match-functie. Hiermee kun je de beeldeigenschappen als kleurtoon en contrast rechtstreeks overnemen van een bepaalde foto en toepassen op een andere.

Kwaliteitsbeoordeling

Photoshop Elements Organizer, de fotobeheerder van Elements, is nu voor het eerst beschikbaar in zowel de Mac- als de pc-versie van het pakket.  Voorheen was dit alleen voor Windowsgebruikers beschikbaar.

De Organizer kan foto's uit je collectie 'beoordelen' op technische zaken als belichting, contrast en scherpte en voegt aan de hand daarvan 'kwaliteitslabels' toe. Op die manier is het volgens Adobe gemakkelijker om je beste foto's te vinden.

Foto's uit Elements 9 kun je direct posten op Facebook of opnemen in een online interactief fotoalbum. Adobe Photoshop Elements 9 is per direct verkrijgbaar voor net geen 100 euro. Een upgrade vanaf een oudere versie kost ca. 82 euro.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond