Photokina 2014: Samsung pakt uit met NX1 en 300mm f/2.8 OIS

Julian 3318 1
Samsung pakt op de Photokina groots uit met de NX1, de Koreaanse fabrikant wil met de geavanceerde compacte systeemcamera ook professionele fotografen aanspreken. Hoe doe je dat beter dan met een groot wit objectief, moet Samsung gedacht hebben.

We maakten vorige week al kennis met de Samsung NX1, op de Photokina staat vrijwel de gehele stand van Samsung - en die is groot - in het teken van het nieuwe topmodel.

Prototype: Samsung S 300mm f/2.8 ED OIS

In een hoek van de stand treffen we een opstelling aan met een aantal grote witte objectieven, het blijkt te gaan om de Samsung S 300mm f/2.8 ED OIS. Op de stand kan het objectief uitgeprobeerd worden in combinatie met de NX1.

Samsung 300mm f/2.8

Foto's maken op een eigen sd-kaartje mocht niet, maar wel konden we de focussnelheid ervaren. Daarmee zit het wel goed, de combinatie van de nieuwe Samsung NX1 met zijn 205 fasedetectiepunten en het 300mm f/2.8-objectief is indrukwekkend snel.

Samsung NX1 met 300mm 2.8

De behuizing van het objectief is gemaakt van magnesium en afgedicht tegen stof en vocht. Diverse schakelaars zijn aanwezig om zaken als beeldstabilisatie en focus af te stemmen. Het is nog niet bekend wanneer Samsung het objectief op de markt brengt en wat de lichtsterke 300mm gaat kosten.

Samsung 300mm 2.8

Samsung-stand in het teken van de NX1

Samsung NX1 rig
Met zijn 4K-filmfunctie is de Samsung NX1 interessant voor filmmakers. Samsung heeft de NX1 opgetuigd met diverse rigs en accessoires op de Photokina-stand.

4K tv
Wie de 4K-beelden van de NX1 wil bewonderen kan dat doen op een enorme gebogen oled-televisie, uiteraard ook met 4K-resolutie.

Samsung brandpunten
Samsung geeft bezoekers de kans om met alle verschillende objectieven te fotograferen en heeft daarvoor de nodige beursbabes uit de kast getrokken.

afbeelding van W

Ik snap dat jullie snel nieuws willen brengen. Maar het aantal spelfouten is niet eens op één hand te tellen.