Photokina 2014: Pentax toont drie objectieven in ontwikkeling

Julian 1688 0
Op de Photokina-stand van Ricoh Pentax Imaging treffen we drie mockups van objectieven waar de fabrikant momenteel aan werkt. Veel informatie over het glaswerk is er nog niet, op twee van de drie objectieven ontbreken getallen die meer details geven.

Uiteraard is er op de stand van Ricoh Pentax Imaging veel aandacht voor de dslr's die in vele kleuren leverbaar zijn, de high-end Pentax K-3 en de nieuwe Pentax K-S1 met zijn opvallende leds. Een grote verlichte fontijn die water uitsproeit in diverse vormen en merknamen trekt de aandacht van de bezoekers.

Een grote aankondiging heeft Ricoh Pentax dit jaar niet op de Photokina, in een vitrine met objectieven komen we echter wat nieuws tegen: drie mockups van objectieven die momenteel in ontwikkeling zijn.

High Magnification Superzoom

Bovenaan de vitrine staat een 'High Magnification Superzoom', aldus het naambordje naast het gevaarte. Gezien het uiterlijk en het formaat denken we dat het gaat om een zoom met een bereik van bijvoorbeeld 100-400mm of vergelijkbaar.

High Magnification Superzoom

Large Diameter Zoom

Het tweede objectief 'Under Engeneering' is een 'Large Diameter Zoom'. Er zijn geen details op de mockup te ontdekken die meer informatie geven over wat we zien, maar als wij een gokje mogen wagen zouden we ons geld inzetten op een 70-200mm f/2.8 of vergelijkbaar.

Pentax Zoom prototype

Pentax DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR

Over het derde objectief geeft Pentax een stuk meer informatie. Op deze 'Standard Zoom' zijn vrijwel alle specificaties al te zien. Het gaat om de Pentax DA 16-85mm f/3.5-5.6 ED DC WR.

Pentax Standaardzoom

Ricoh WG-M1

Ricoh ActioncamWie verder kijkt op de stand van Ricoh Pentax Imaging komt een opvallende actioncam tegen: de Ricoh WG-M1 werd iets voor de beurs al gelanceerd, maar is nu voor het eerst in het echt te zien.

De actioncam heeft een behoorlijk formaat en is voorzien van een 1.5-inch lcd. Filmen kan in 1080p-resolutie met 30 fps. In 480p-resolutie haal je maximaal 120 fps. Je hebt keuze uit diverse beeldhoeken, met een maximale hoek van 137 graden.

Er komen diverse accessoires voor de Ricoh WG-M1 op de markt waarmee je de actioncam kunt bevestigen op verschillende voorwerpen en oppervlaktes. Vanaf oktober is de Ricoh WG-M1 beschikbaar voor een adviesprijs van 229 euro.

Pentax actioncam

Pentax 645Z

Er zijn inmiddels diverse digitale middenformaatcamera's met Sony's 50-megapixel cmos-sensor geintroduceerd, maar de Pentax 645Z is nog altijd verreweg de goedkoopste met adviesprijs van 7999 euro. Op de beursvloer kun je de camera zelf eens uitproberen, er is een speciale balie ingericht voor het high-end toestel.

Pentax 645Z photokina 2014