Photokina 2014: Nikon stand report

Raymond 2770 3
Hoe doen de grote cameramerken het dit jaar op de Photokina? Nikon staat vrijwel altijd garant voor spektakel, dus direct na de opening om 10:00 togen we naar hal 2.2 om een kijkje te nemen. De nieuwe D750 trekt veel publiek, maar er is meer te zien en te doen op de stand.

Spectaculair is de Nikon robotarm, speciaal ontwikkeld voor professionele filmopnamen. De arm wordt volledig via ip-technologie aangestuurd en maakt vloeiende filmbeweging mogelijk. Het publiek werd live gefilmd door een Nikon D4s.

Nikon robot

Fotograaf Ray Demski liet op de Nikon-stand zijn spectaculaire beelden zien van onder andere street runners en andere waaghalzen. De beelden zijn geschoten met de nieuwe Nikon D750 fullframe-camera, de nieuwe dslr die het midden houdt tussen de Nikon D610 en de high-end D810.

Nikon stand - Ray Demski

Nikon publiek

Publiekstrekkers: D810 en D750

Camera's proberen is natuurlijk een traditioneel onderdeel van de Photokina. Op de Nikon-stand waren het vooral de D810 en de D750 die veel bekijks trokken. Al vlak na openingstijd was het dringen om even met deze toestellen te mogen spelen. Dat ging wel een beetje ten koste van de interesse voor de Coolpix-modellen en instap-dslr's.

Nikon D750 proberen

Zelf proberen hoeveel detail je kwijtkunt in de 36 megapixels van de D810? Op de Nikon-stand kun je niet alleen de camera even vasthouden, maar het beest ook op een maquette loslaten.

Telefetish

Ook Nikon biedt de mogelijkheid te spelen met (tele-)objectieven die voor velen onbetaalbaar zijn. Met deze setup gericht op het podium kun je de paparazzo uithangen.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond

afbeelding van Savallfan

"direct na de opening om 10:00 toogden we naar hal 2.2 om een kijkje te nemen."
Toogden???
Wij tuigen vandaag naar de hal. Gisteren togen wij naar de hal.

afbeelding van Savallfan

"van onder andere street runners andere waaghalzen."
Moet zijn: EN andere waaghalzen.
"kun je de paperazzo uithangen."
Moet zijn: Paparazzo.

afbeelding van Julian

Bedankt voor je scherpe blik. Aangepast.