Photokina 2014: Canon stand report

Jooshua Franssen 2225 0
De tweede dag van de Photokina is aangebroken en nu ook open voor toeschouwers. Vandaag is de Canon-stand in hal 3.2 officieel geopend en gaan we langs om te kijken wat Canon de bezoekers voorschotelt.

Het thema, of titel, van Canon's stand is 'Come And See'. Je wordt uitgenodigd om Canon's producten te bekijken, te betasten en sommige gear kun je zelf uitproberen. Om de 'Canon-ervaring' nog groter te maken is er een 'Live Tour' opgezet.

Photokina 2014 - Canon Come And See
Canon's eerste fotocamera staat gepresenteerd in een vitrine: de Kwanon

Canon Tour

Bij het binnenkomen van de hal heb je de keuze om deel te nemen aan de live tour. Je krijgt een virtuele rondleiding, met hulp van een RFID pasje. Het pasje wordt aan je naam en emailadres gekoppeld zodat je later de beelden en ervaring terug kunt kijken. Bij verschillende stations houd je het pasje tegen een vooraf aangegeven vlak, zodat je gegevens worden herkend en de virtuele tour wordt gestart. Zo kun je bij een station jouw ideale kit-bag samenstellen, deze wordt bewaard en gekoppeld aan jouw gegevens. De tour is voor de Photokina-bezoeker een leuke ervaring, zo blijkt; de rijen zijn lang en de kaartjes vliegen er doorheen.

Photokina 2014 Canon Come And See
Verschillende gebruikers testen de Canon EOS 7D Mark II tijdens de live tour. Hier kun je de snelheid van de EOS 7D Mark II ervaren in een 'speed challenge' waar een paar sporters met een voetbal in de weer zijn. Het doel is om een actiefoto te maken en te demonstreren hoe snel de 7D Mark II nu werkelijk is.

Producten

Maar gelukkig is dat niet alles. Canon heeft, voor het grote publiek, vandaag bijzonder veel producten uit de kast gehaald en tentoongesteld. Compact-, dslr- en videocameras vind je op de beursvloer terug, maar ook de printers en objectieven hebben allemaal een plekje gekregen. Bij alle stations waar de producten uitgestald staan, kun je een standmedeweker om tekst en uitleg vragen.

Photokina 2014 Canon Come And See
Een selectie van Canon's EF-objectieven liggen tentoongesteld, gekoppeld aan verschillende camera's, om uit te proberen.

Canon EOS 7D Mark II

Uiteraard is er veel aandacht voor de nieuwe Canon EOS 7D Mark II. Het publiek kan nu, op de vloer en tijdens de tour in een 'speed challenge', de camera bekijken, bewonderen en proberen. De EOS 7D Mark II is elk geval erg populair; het station waar de camera tentoongesteld wordt is erg druk en veel bezoekers kijken hun ogen uit. Gelukkig hebben wij gisteren de camera al kunnen ervaren en hoeven we niet in de menigte te dringen.

Photokina 2014 Canon Come And See
De oude en de nieuwe 400mm-objectieven staan naast elkaar in een vitrine. De nieuwe  Canon EF 400mm f/4 DO IS II USM is, zoals te zien, een stuk kleiner dan zijn grote broer, de f/2.8.

Photokina 2014 Canon Come And See
Onlangs produceerde Canon haar 100 miljoenste EF-objectief. Dit is uiteraard een mijlpaal en Canon heeft de betreffende lens ook tentoongesteld met een eervolle vermelding. Bovendien heeft het objectief een gouden plaat meegekregen, inclusief handtekening om het moment te vereeuwigen.

Groots

Het 'come and see' event van Canon is groots. De hal is volledig aangekleed en voorzien van de kleuren van Canon. Dat het geen kleine stand betreft mag duidelijk zijn. In een hoek vinden we een wand met vrijwel alle beschikbare objectieven op dit moment voor zowel EF, EF-S en video. Op een paneel daarnaast vind je informatie over verschillende technieken zoals DO-elementen, STM-focusmotoren en dwarsdoorsnedes van enkele L-objectieven.

 Photokina 2014 Canon Come And See
Canon heeft in de nieuwe EF 400mm f/4 DO IS II USM een vernieuwd DO (diffractive optics) glaselement geplaatst. Hier is te zien hoe zo'n element er uitziet. Wat direct opvalt zijn de geslepen ringen die, vanuit het midden van het glas, uitlopen naar buiten.

Photokina 2014 Canon Come And See
Wie nog niet bekend was met de nieuwe STM-focusmotor (steppingmotor) krijgt met deze demonstratie te zien hoe het precies werkt. Ook staat er een STM-module (rechts) in de display, die laat zien hoe een STM-focusmotor eruit ziet.

Photokina 2014 Canon Come And See
In een van de andere displays zijn enkele objectieven uitgestald waarvan canon deze in tweën heeft gesneden, zodat je een overzicht krijgt van het binnenwerk van een objectief. In dit geval gaat het om de EF 200-400mm f/4L IS USM met ingebouwde 1.4x extender. Indrukwekkend.

Gehele week

Als je een liefhebber bent van camera-apparatuur en fan bent van Canon, dan zit je dit jaar in elk geval goed om de stand te bezoeken. Er is genoeg om je even zoet te houden en de virtuele tour is een leuke aanvulling. De Canon-stand is van 16 t/m 21 september 2014 tijdens Photokina te bezoeken.

afbeelding van Jooshua Franssen

Jooshua Franssen | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jooshua