Photokina 2012 in de steigers (beeldverslag en video)

Photokina 2012 in de steigers (beeld- en videoverslag)

Raymond 1927 0
Knisperende rollen duct-tape, een weeïge lucht van kartonnen dozen en een penetrante meur van bezwete werklui in witte hemden. De Photokina is dan nog niet officieel van start gegaan, maar de opbouw is in volle gang. Wij sneakten met een camera langs de security en geven een visuele indruk van de eerste persdag.

De tweejaarlijkse Photokina is de grootste fotografiebeurs ter wereld. En daar is geen woord teveel mee gezegd. Het volledige beursgebouw in Keulen is afgehuurd voor dit spektakel, waar iedere fotografieliefhebber toch minstens één keer in zijn leven moet zijn geweest. Vrijwel alle grote fotografiefabrikanten zijn aanwezig en bouwen vandaag de boel op. Een kijkje achter de schermen.

Fotoverslag


De net aangekondigde Canon EOS 6D staat al klaar om flink betast te worden.


Geheimzinnigheid troef bij de stand van Panasonic. Het geheel is met witte doeken omgeven. We hebben een flauw vermoeden dat het om de nog niet officieel aangekondigde GH3 te doen is.


Naast apparatuur is er natuurlijk ook veel aandacht voor fotografie, zoals hier bij een expositie van de winnaars van een Canon-wedstrijd. Er moet nog wel even flink opgeruimd worden.


Bij Nikon was het rustig. De Japanners waren al zo goed als klaar met de gelikte stand, waar niet heel onverwacht de D600 flink wat aandacht krijgt.


Bij de stand van Lensbaby zijn de opbouwwerkzaakheden nog in volle gang.


Ondanks flink aandringen mochten we bij Sony niet naar binnen, waarop een klein handgemeen tussen de security en ondergetekende volgde. De uitgebreide stand-report volgt natuurlijk later alsnog.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond