Photokina 2008 vandaag van start

Raymond 525 0
Iedere rechtgeaarde fotografieliefhebber kijkt er om de twee jaar weer naar uit: de Photokina. 's Werelds grootste fotografiebeurs opent vandaag in de Messe in Keulen zijn deuren voor het grote publiek.

Waren het gisteren nog alleen persmuskieten die toegang tot de megabeurs hadden, vandaag mag iedere geïnteresseerde een poging wagen zich langs de vele stands te manoevreren.

Wat cijfers op een rij:

- In totaal zijn dit jaar 1523 bedrijven vertegenwoordigd op de Photokina. Dat is een kleine daling ten opzichte van twee jaar terug, toen nog 1579 bedrijven aanwezig waren.

Photokina weblogs
Volg de DIGIFOTO Pro-redacteuren Raymond Luijbregts en Julian Huijbregts op de voet middels hun speciale weblogs.

Raymond op de Photokina
Julian op de Photokina
- Van deze bedrijven zijn er 519 afkomstig uit Duitsland; de rest is afkomstig uit 49 andere landen.

- China is het land dat de meeste bedrijven vertegenwoordigt: 199 om precies te zijn. De Verendigde Staten is met 162 bedrijven een goede tweede. 21 Nederlandse bedrijven hebben een plekje op de Photokina weten te bemachtigen.

De beurs is voor geinteresseerden te bezoeken van 23 tot en met 28 september. Deze week is de redactie van DIGIFOTO Pro aanwezig om live verslag uit te brengen.

afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond