Photokina 2008: Panasonic Lumix G1 'hands on'

Raymond 419 0
Belangrijkste publiekstrekker bij de Panasonic-stand op de Photokina is ongetwijfeld de nieuwe, compacte Lumix G1-camera. De eerste camera gebaseerd op het Micro Four Thirds systeem belooft wat.

En dat was precies waar ik voor vreesde, want hoe kon in hemelsnaam een camera met nog kleinere afmetingen dan bijvoorbeelde de Canon 1000D nou ooit nog fatsoenlijk vast te houden zijn? De autofocus werkte razendsnel en een groot pluspunt is de uitstekende viewfinder die je van vrijwel alle belangrijke informatie voorziet. De menu's waren helder en overzichtelijk, zodat ik vrijwel meteen met de camera aan de slag kon. Vooruit, één klein minpuntje: het kantelbare lcd-schermpje liet zich wat stroef in- en uitklappen.

Helaas was het schieten van testsamples nog niet toegestaan, aangezien het om pre-productiemodellen ging. Toch jammer, want ik ben erg benieuwd naar de beeldkwaliteit. Nog maar even wachten op de officiële review-exemplaren dus.


afbeelding van Raymond

Raymond Luijbregts | Manager contentmarketing

Raymond Luijbregts(32) was hoofdredacteur van Clipboard Publishing van 2005 tot 2014. Hij studeerde journalistiek aan de Fontys Hogeschool in Tilburg en begon op zijn 23e bij dit magazine. Na vele reviews van laptops, smartphones en verhalen over marktontwikkelingen, het web en (open source) software nam hij in 2008 het hoofdredactionele stokje over van Peter Kulche. Hij is tevens de mede-grondlegger en ex-hoofdredacteur van DIGIFOTO Pro.

Zijn interesses liggen bij het internet, social media, blogging, content marketing, SEO en technologie in het algemeen.

Twitter: @rluijbregts
Google+: plus.google.com/+RaymondLuijbregts
Web: 

Bekijk alle artikelen van Raymond