Een gesprek over fotojournalistiek

Photojournalism Today – 6 december in de Balie in Amsterdam

Redactie DIGIFO... 1439 0
Dinsdag 6 december staat de Balie in Amsterdam volledig in het teken van fotojournalistiek. Tijdens deze avond gaan fotografen, redacteuren en curatoren met elkaar in gesprek om de grote dilemma's van de fotojournalistiek te bespreken.

Hoeveel risico moet een fotograaf nemen om een waarheidsgetrouw beeld te geven? Hoeveel beeldmanipulatie is toegestaan? En wat is het verschil tussen journalistiek en kunst? Dit is een greep uit de vragen waar op zes december over gediscussieerd zal worden in Amsterdam. Wereldberoemde nieuwsfotografen, redacteuren van binnenlandse en buitenlandse media en curatoren, bespreken de dilemma’s waar ze tegenaan lopen. Onder de sprekers bevinden zich onder andere Lars Boering, directeur van de World Press Photo Foundation, journalist Eelko Bosch van Rosenthal en Mirjam Kooiman, curator bij FOAM.BalieLees ook: Video: Een maand uit het leven van een fotojournalist

Iedereen welkom

Dit gesprek zal niet achter gesloten deuren plaatsvinden. Iedereen die geïnteresseerd is in deze discussie kan voor € 10,- meeluisteren naar de argumenten van professionals die hun hele leven hebben geweid aan de journalistiek en/of fotografie.

Voor meer informatie en om een kaartje te kopen kun je kijken op de website van de Balie.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie