Photography Book Now 2010 opent stemronde

Julian 447 0
Blurb heeft de publieke stemronde voor de Photography Book Now competitie 2010 geopend. Iedereen kan een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete boek, de winnaar krijgt de People’s Choice Award.

De hoofdprijs van Blurb’s Photography Book Now Competitie bedraagt 25.000 dollar. De winnaar van deze prijs wordt door een professionele jury aangewezen. Het publiek kan vanaf nu tot 20 augustus stemmen voor de People’s Choice Award in de online bookstore, waar alle 2190 ingezonden boeken zijn te bekijken.

Er zijn drie verschillende categorieën: ‘Fine Art’, ‘Editoral’ en ‘Portfolio’. De best beoordeelde fotoboeken worden opgenomen in de permanente collecties van het International Center of Photography (New York), het Annenberg Space for Photography (Los Angeles) en het George Eastman House (Rochester). Daarnaast worden de bekroonde boeken gepresenteerd tijdens het jaarlijkse gala op 30 september in New York en tijdens verschillende netwerkbijeen­komsten wereldwijd.

Netwerken in Amsterdam

Een belangrijk onderdeel van Photography Book Now is het samenbrengen van fotografen. Er worden diverse netwerkbijeenkomsten georganiseerd in grote steden zoals Los Angeles, Seattle, Londen, maar ook in Amsterdam. Op donderdag 7 oktober doet de organisatie de Nederlandse hoofdstad aan om de bekroonde boeken van 2010 te presenteren en ervaringen uit te wisselen met collega’s, fotografen en juryleden.